RSS

دامپروران جوان ایران
به وبلاگ دامپروران جوان ایران خوش آمدید

شنبه 3 مهر1389

شیر دوشی >>>نوشته’ جواد

یک سالن شیردوشی تشکیل شده است از :

سالن انتظار شیردوشی که گاو ها از بهاربند ها جمع آوری می شوند و به آنجا فرستاده می شوند _ چاله شیردوشی _    دستگاه های شیر دوش _ لوله های انتقال شیر _ مخزن های جمع آوری شیر _ دستگاه سرد کننده شیر _ دستگاه ایجاد مکش و بالاخره یخچال می باشد .

هنگامی که می خواهیم گاو ها را برای دوشیدن آماده کنیم ابتدا از گاو های پر شیر شروع می کنیم و بعد گاوهای متوسط تولید و بعد گاو های کم تولید را می دوشیم حال بعد از اینکه گاو وارد شیر دوشی شد قبل از دوشش باید یک سری کارها را انجام دهیم تا گاومان آماده دوشیدن شود که ابتدا روی کارتیه های گاو آب گرم می گیریم تا پهن هایی که به آن چسبیده نم بکشد وبعد با دست پهن ها را می کنیم و آب گرم روی کارتیه ها می گیریم و بعد از این کار باید شیر گاو را تست کنیم که ببینیم شیرش سالم است یا خیر که برای این عمل می توانیم از یک وسیله ساده مثلا قسمت بالایی قوطی نوشابه خانواده را می کنیم و روی آن یک جوراب سیاه می کشیم و بعد به زیر کارتیه ها برده ومقداری از شیر گاو را روی آن می دوشیم که اگر شیر دارای لخته باشد ویا رنگ آن تغییر کرده باشد مثلا صورتی می شود که در این صورت شیر گاو را میدوشیم و دور می ریزیم و اگر شیر این حالات را نداشت شیر گاو ما سالم است و بعد از عمل تست با یک حوله خشک وتمیز پستان گاو را خشک می کنیم و بعد جرچنگی را به پستان گاو نصب می نمائیم خرچنگی وسیله ای است که دارای 4 قسمت است که هر قسمت لوله ای شکل آن وارد یک کارتیه گاو می شود و در انتهای خرچنگی یک مخزن قرار دارد که شیر های دوشیده شده از آنجا عبور می کند و ما می توانیم متوجه شویم که چه موقع شیر گاو تمام شده است و در پشت این مخزن 3 سوراخ است که سوراخ بزرگه مخصوص انتقال شیر به شیشه های جمع آوری شیر می باشد و 2 سوراخ دیگر مکش خرچنگی را تامین می کنند و در زیر مخزن پلاستیکی یک دکمه قرار دارد که هنگامی که خرچنگی را نصب کردیم باید آن را به طرف داخل فشار دهیم و در همان جا قفلش کنیم تا در اثر تحرکاتی که گاو موقع دوشیده شدن از خود نشان می دهد خرچنگی از پستان گاو کنده نشود و بعد از اینکه دوشیده شدن گاو تمام شد با باز کردن آن دکمه وقطع مکش از خرچنگی می توانیم به راحتی خرچنگی را از سینه گاومان جدا کنیم و بعد شیری که در شیشیه جمع آوری جمع شده است را به داخل مخازن شیرمان هدایت می کنیم و بعد از جمع شدن شیر در مخازن آنها را به سمت دستگاهی که شبیه رادیات ماشین است هدایت میکنیم شیر قبل از ورود به این دستگاه دمایش حدود 37 درجه یعنی دمای بدن گاو می باشد و بعد از ورود شیر به این دستگاه دمای آن به حدود 4 درجه سانتیگراد میرسد که در این صورت تمام میکروب های شیر از بین می روند و بعد از آن ما شیر را به داخل یخچالهای مخصوص نگهداری شیر می فرستیم و آن وقت است که شیر آماده رفتن به کارخانه می باشد که در کارخانه شیر بار میکروبی را اندازه می گیرند که این بار باید زیر 100 هزار باشد.

 

 حال باید نکاتی را در مورد نظافت شیر دوشی اشراره کنیم :

سالن شیر دوشی همیشه باید تیز وضد عفونی باشد به ویژه در زیر پهاهای گاوهایمان در هنگام شیردوشی باید تمیز باشد که اگر خرچنگی از سینه گاو کنده شد به علت مکشی که دارد کثافات را به داخل نکشد.

در پایان هر شیر دوشی که تمام گاو ها دوشیده می شوند باید دستگاه ها وضمائم آن به صورت کامل شسته وضد عفونی شود تا شیری در داخل دستگاه ولوله ها باقی نماند که باعث فاسد شدن شیر گردد و همچنین این شیر فاسد اگر با شیر ما مخلوط شود باعث ازدیاد بار میکروبی شیر می شود وقتی که شیر هر گاو را دوشیدیم باید کارتیه های گاو را ضد عفونی کنیم که برای این کار معمولا از گلیسرین یده استفاده می شود و یک نکته خیلی مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که وقتی دوشیدن گاو های هر بهاربند رو به پایان بود آن وقت شروع به ریختن خوراک داممان کنیم چون اگر زودتر بریزیم گاوهایی که زودتر از شیردوشی خارج شده اند شروع بهخوردن خوراک می کنند و در نتیجه غذا برای گاو هایی که هنوز دوشیده نشده اند کم می شود و یک دلیلی که می گوئیم خوراک گاو را بعد از شیر دوشی بدهیم این است که هنگامی که گاو دوشیده می شود دهانه کارتیه های آن باز است و بعد از شیر دوشی گاو گرسنه است و اگر غذا باشد به پای آخور می رود و نم نشیند چون اگر بنشیند میکروب وارد پستان گاو می شود و باعث مشکلاتی برای ما می شود به طور کلی 2 نوع دستگاه شیر دوشی داریم یکی ثابت و دیگری متحرک می باشد در نوع متحرک مخزن جمع آوری شیر وخرچنگی و دستگاه مکنده همه بر روی یک گاری سوار می باشد که نوع متحرک بیشتر در گاوداری هایی استفاده می شود که گاو های دوشای آن کم باشد .






نوشته شده توسط میلاد رهبان در ساعت 1:51 بعد از ظهر

مرکز مشاوره و آموزش رایگان دامپروری
ایمیل مدیر : Damparvaranejavan@yahoo.com



صفحه نخست | پست الکترونیک | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ | تم دیزاینر

.:: Design Theme By : wWw.Theme-Designer.Com ::.



امارگیر حرفه ای سایت

سایت خدماتی نایت اسکین - امارگیر سایت